Tholen – Dadelhandelaar Tomoor startte 1 april dit jaar dit jaar de import van dadels uit Saoedi-Arabië. Ondertussen is de vraag gegroeid en heeft de eigenaar een magazijn op de groothandelsmarkt in Antwerpen geopend. “We hebben hiervoor gekozen omwille van de centrale ligging, de haven en het stabiele businessklimaat”, vertelt eigenaar Mustapha Chihabi.

Specialiteit
Het magazijn is 90 vierkante meter. “We leveren zeven verschillende biologische dadelsoorten, dus bio is echt onze specialiteit. De handel verloopt naar tevredenheid en de dadels zijn jaarrond beschikbaar. We verkopen al aan meer dan 40 winkels voornamelijk in de etnische markt en een paar groothandelaren maar zijn nog op zoek naar meer distributeurs in binnen en buitenland.”

Vervanger voor suikersnacks

Gezondheid is zeer belangrijk en de handelaar geeft aan dat de toenemende aandacht daarvoor hopelijk zal leiden tot meer aankopen van dadels. “We willen aantonen dat dadels een  gezonde vervanger zijn voor suikersnacks. Daarnaast gaan we de komende jaren werken aan de naamsbekendheid van het merk Tomoor door deelname aan verschillende beurzen.” Eerder dit jaar vertelde hij al dat ze met deze dadels de concurrentie aan gaan met de Medjouldadels.

Voor meer informatie:
Mustapha Chihabi
Tomoor
GSM: 0032-488 858585
[email protected]
www.tomoor.be

Publicatiedatum: 11-9-2017