terugbelverzoek

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij bellen u graag voor een vrijblijvend gesprek!





Een nieuwe studie over de antioxidatieve en antibacteriële eigenschappen van dadels

Een nieuwe studie over de antioxidatieve en antibacteriële eigenschappen van dadels

Dadels (Phoenix dactylifera) zijn een populaire fruitsoort in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 100 mln dadelpalmen aangeplant, waarvan de meeste (90%) zich in het Midden-Oosten bevinden.
De dadel bestaat uit een schil, vruchtvlees, binnenste schaal en een pit. Het fruit maakte verschillende stadia van ontwikkeling door, zoals Hanabauk, Kimri, Khalal (of Besset), Rutab en Tamr. Het fruit wordt in verschillende stadia van rijpheid gegeten, waaronder Khalal of Besset (volgroeid maar onrijp met een vochtgehalte van 50%), Rutab (rijp met een vochtgehalte van 30% tot 35%) en Tamr (rijp met een vochtgehalte van 10% tot 30%)…
Het volledige artikel lees je hier =>

2019-12-03T15:06:16+01:00 3 december 2019|