terugbelverzoek

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij bellen u graag voor een vrijblijvend gesprek!

Faq

Home->Faq
Faq 2017-05-24T10:25:38+00:00

antwoorden op de meest gestelde vragen

Hieronder kunt u de meest gestelde vragen lezen.

Dadels zijn  seizoensgebonden  (maar wel beschikbaar het hele jaar door) en als u deze voor een langere tijd wilt opslaan, moet u eerst bepalen hoe lang u deze wilt opslaan. Als u uw dadels langer dan 6 maanden wilt opslaan, dan is bevriezen ( -18 c ) de beste optie. Als u van plan bent om  ze na 6 maanden te consumeren  zet ze dan in een de koelkast.Als u zoals ons bent en meteen de dadels opeet op het moment dat u ze krijgt, dan raden we u een luchtdichte houder aan. Dadels kan men perfect in kamertemperatuur tot 45 dagen  zonder koeling of diepvries bewaren.

De oorsprong van het woord dadels (date) kan teruggevonden worden in het Griekse woord daktylos, dat oorspronkelijk vinger betekend. Vanwege de gelijkenissen in grootte en vorm.

Egypte , Saoedi Arabië en Iran maar Saoedi Arabië heeft de meeste varianten.

Dadels bevatten heel veel voedingswaarde (vitaminen, mineralen en vezels). En door de natuurlijke suikers is dit ook een ideale gezonde snack.

De dadelpalm komt van oorsprong voor in Mesopotamië en langs de Nijl in Egypte.  Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar.

Bij de meeste etnische supermarkten in de Belgische grootsteden en online op onze webshopLukt het dan nog niet kan u ons steeds contacteren en wij helpen u verder.